Obiady w stołówce szkolnej wydawane są w formie  CATERINGU. Usługę cateringową w bieżącym roku szkolnym świadczy firma “Stowarzyszenie Komitet Obywatelski” w Gdańsku.

Obiady są wydawane w godzinach:

11.30   (długa przerwa) klasy I-VIII, które rozpoczynają lekcje o godz.8.oo

12.35   (długa przerwa) klasy I-VIII, które rozpoczynają lekcje później

12.00   grupy przedszkolne

 

Zamówienia obiadów rodzice dokonują pisząc email do sekretariatu szkoły (imię, nazwisko dziecka, telefon kontaktowy)

sekretariat@sp23.edu.gdansk.pl

Cena obiadu od miesiąca stycznia do miesiąca czerwca 2023r.
wynosi 6,5 zł /1 obiad/.
Całkowity koszt  obiadu wynosi 10,5 zł a różnicę w cenie 4 zł dopłaca Gmina Miasta Gdańska.
W związku z podwyżką ceny obiadu od 2023 roku
prosi się Rodziców o dopłaty:
do miesiąca stycznia 2023-  kwoty 5.50 zł    /11 dni x 0.50/
do miesiąca lutego 2023   -  kwoty  10 zł     /20 dni  x 0.50/
Nie dotyczy osób które wpłaciły prawidłową kwotę.
Szkoła informuje, że w dniu 02.05.2023 nie będzie obiadów.
04 i 05 maja 2023 obiady będą tylko dla dzieci które będą zapisane 
na dodatkową listę. Dotyczy świetlicy oraz zerówki.
Zgłoszenia dzieci proszę dokonać do dnia 28.04.2023 r.
Opłata za obiady  miesiąc  maj 2023
18 dni x 6.50 = 117 zł
Dzieci które będą jadły 4 i 5 maja to jeszcze dodatkowo dopłata 13 zł
Proszę o terminowe wpłaty do 10 ego każdego miesiąca
 na indywidualne konta zgodnie z umową.

Nie dotrzymywanie terminu wpłaty będzie skutkować naliczeniem odsetek oraz wstrzymaniem wydawania obiadów dla dziecka do czasu uregulowania należności. 

W treści proszę pisać Imię Nazwisko dziecka,klasa 

oraz za obiady /podać miesiąc/


- wszystkie zapisy i odwołania dotyczące obiadów prosimy
zgłaszać do godziny 8.00

REGULAMIN PRZYZNAWANIA BEZPŁATNYCH OBIADÓW W SP23 W GDAŃSKU

 

Informacja dotycząca żywienia dzieci szkolnych

Informujemy, że w naszej kuchni, przygotowując codzienne posiłki obiadowe, wykorzystujmy składniki, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Należą do nich :

  1. Mąki zawierające gluten tj. z pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu i produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Produkty zawierające niewielkie ilości soi, sezamu, gorczycy.
  5. Mleko i produkty pochodne.
  6. Seler i produkty pochodne.

Jeżeli Państwa dziecko jest uczulone na któryś z wyżej wymienionych składników, prosimy o dostarczenie za pośrednictwem szkoły zaświadczenia od lekarza specjalisty – alergologa.

Stowarzyszenie Gdański Komitet Obywatelski

HARMONOGRAM PRZERW OBIADOWYCH

 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

 

 

 

I przerwa

11:30-11:50

IA

IIB

IIIA

IVA

VB

VIA

IA

IIB

IIIA

IVB

VB

VIA

VIIA

VIIB

IA

IIB

IIIA

IVB

VB

VIA

VIB

VIIA

VIIB

IB

IIA

IIIB

IVA

VIA

VIIA

VIIB

IB

IIA

IIIB

IVB

VB

VIA

VIIA

VIIB

 

 

II przerwa

12:35-

12:55

IB

IIA

IIIB

IVB

VA

VIB

VIIA

VIIB

VIIIA

VIIIB

VIIIC

IB

IIA

IIIB

IVA

VA

VIB

VIIIA

VIIIB

VIIIC

IB

IIA

IIIB

IVA

VA

VIIIA

VIIIB

VIIIC

IA

IIB

IIIA

IVB

VB

VIB

VIIIA

VIIIB

VIIIC

IA

IIB

IIIA

IVA

VA

VIB

VIIIA

VIIIB

VIIIC