Obiady w stołówce szkolnej przygotowuje firma cateringowa w formie dwudaniowego obiadu. Usługę cateringową świadczy firma FUDEKO SPÓŁKA AKCYJNA. Umowa jest zawarta od 07.01.2025 do 31.12.2025 rok.
Obiady są wydawane w godzinach:
11:30 (długa przerwa) klasy I-VIII, które rozpoczynają lekcje o godz.8:00
12:35 (długa przerwa) klasy I-VIII, które rozpoczynają lekcje później
 
Zapisy na obiady na rok szkolny 2025/2026 odbywają się poprzez podpisanie deklaracji (wzór poniżej) i złożenie jej w sekretariacie szkoły lub u wychowawcy.

Od 07.01.2025 r. cena obiadu wynosi 12,96 zł z czego Rodzice wpłacają 8,00 zł (różnicę czyli 4,96 zł dopłaca Gmina Miasta Gdańska)
Płatne do 10 ego każdego miesiąca na indywidualne konto dziecka. Opłata za wrzesień 2025 do 20 września.
W tytule przelewu proszę wpisać: Imię Nazwisko dziecka, klasa, miesiąc za który jest wpłata.
Prosimy o terminowe wpłaty.

Niedotrzymywanie terminu wpłaty będzie skutkować naliczeniem odsetek oraz wstrzymaniem wydawania obiadów dla dziecka do czasu uregulowania należności.
Nieobecność ucznia na obiadach należy zgłaszać przez aplikację iOpłaty lub stronę internetową iOpłaty, do godziny 12 w dniu roboczym, poprzedzającym nieobecność. W razie awarii systemu, nieobecność można zgłaszać telefonicznie lub mailowo do intendenta (tel. 507-793-780, e-mail: intendent@sp23.edu.gdansk.pl).

Informacja dotycząca żywienia dzieci szkolnych:
Informujemy, że w naszej kuchni, przygotowując codzienne posiłki obiadowe, wykorzystujmy składniki, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Należą do nich :
Mąki zawierające gluten tj. z pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu i produkty pochodne.
Jaja i produkty pochodne.
Ryby i produkty pochodne
Produkty zawierające niewielkie ilości soi, sezamu, gorczycy.
Mleko i produkty pochodne.
Seler i produkty pochodne.
Jeżeli Państwa dziecko jest uczulone na któryś z wyżej wymienionych składników, prosimy o dostarczenie za pośrednictwem szkoły zaświadczenia od lekarza specjalisty – alergologa.