Obiady w stołówce szkolnej wydawane są w formie  CATERINGU. Usługę cateringową w bieżącym roku szkolnym świadczy firma “Stowarzyszenie Komitet Obywatelski” w Gdańsku.

Obiady są wydawane w godzinach:

11.30   (długa przerwa) klasy I-VIII, które rozpoczynają lekcje o godz.8.oo

12.35   (długa przerwa) klasy I-VIII, które rozpoczynają lekcje później

12.00   grupy przedszkolne

 

Zamówienia obiadów rodzice dokonują pisząc email do sekretariatu szkoły (imię, nazwisko dziecka, telefon kontaktowy)

sekretariat@sp23.edu.gdansk.pl

 Szkoła Podstawowa nr 23 informuje, że po rozstrzygnięciu
przetargu z tytułu zamówień publicznych z dniem 09.05.2022 
zmienia się dostawca obiadów.
 Obiady będzie dostarczać Firma Smakpol-Catering 
W związku z powyższym ulega zmianie  cena obiadu z kwoty 8.70 na 9.43
 Rodzice będą wpłacać zamiast  kwoty 5,30  kwotę  6,03 zł.
Różnicę finansuje Gmina Miasta Gdańska.
Kwota do zapłaty za mc maj 2022 wynosi:
za 4, 5,6 maja kwota                   3 dni x5.30 =15,90
od 9 maja do 31 maja kwota 17 dni x 6,03=102,51
----------------------------------------------------------------------
 Kwota do zapłaty za mc maj 2022                 118,41

Wpłaty prosimy dokonywać na indywidualne konta bankowe  

zgodnie z podpisaną umową. 

Prosimy o wpłaty do 10 ego każdego m-ca. 

Prosimy o przestrzeganie terminów wpłat. 

Nie dotrzymywanie terminu wpłaty będzie skutkować naliczeniem odsetek oraz wstrzymaniem wydawania obiadów dla dziecka do czasu uregulowania należności. 

W treści proszę pisać Imię Nazwisko dziecka,klasa 

oraz za obiady /podać miesiąc/


- wszystkie zapisy i odwołania dotyczące obiadów prosimy
zgłaszać do godziny 8.00

REGULAMIN PRZYZNAWANIA BEZPŁATNYCH OBIADÓW W SP23 W GDAŃSKU

 

Informacja dotycząca żywienia dzieci szkolnych

Informujemy, że w naszej kuchni, przygotowując codzienne posiłki obiadowe, wykorzystujmy składniki, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Należą do nich :

  1. Mąki zawierające gluten tj. z pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu i produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Produkty zawierające niewielkie ilości soi, sezamu, gorczycy.
  5. Mleko i produkty pochodne.
  6. Seler i produkty pochodne.

Jeżeli Państwa dziecko jest uczulone na któryś z wyżej wymienionych składników, prosimy o dostarczenie za pośrednictwem szkoły zaświadczenia od lekarza specjalisty – alergologa.

Stowarzyszenie Gdański Komitet Obywatelski